Suceava Noastra prezintă ”LEGEA RITMULUI” – un workshop de Berti Barbera la Liceul de Arta


Intră acum și în grupul de

Asociaţia “Suceava Noastră” , Rotary Club “Curtea Veche” Bucureşti şi FUndaţia Culturală Berti Barbera, organizează, în data de 11 decembrie, începând cu ora 17, la Liceul de Artă din Suceava un workshop cu participarea lui Berti Barbera.

 

Într-un comunicat al Asociaţiei „Suceava Noastră” se arată că acest proiect este susţinut de Suceava Noastră pentru că Suceava Noastră încearcă să „pregătească copiii de drum în loc de a pregăti drumul copiilor”.

Legea ritmului 2

„Tot ce se petrece în jurul nostru are un început şi un sfârşit, există dus-întors, există contracţie şi relaxare. Toate funcţionează după un ritm, după o regulă clară, determinate de constanţa schimbării. Dincolo de divertisment, de dans, de muzică pe care o ştim, ritmul este în tot ceea ce există, iar regulă ritmului o aplicăm în tot ceea ce facem. Din punct de vedere muzical, ritmul reprezintă unul dintre elementele de baza ale construcţiei sonore. Nu există muzică fără ritm, aşa cum nimic nu există fără a intră sub legea ritmului. El este prezent sub diferite forme, de la punctuaţia directă a bateriei până la nuanţele şi efectele instrumentelor de percuţie şi libertatea din rubato. În jurul pulsatiei principale, percuţionistul adaugă, în propria manieră, noi culori şi moduri de abordare a măsurii, de îmbogăţire a mediului. Rolul percuţionistului, precum şi aria de instrumente folosite de el, s-au dezvoltat fascinant în ultima vreme. Berti Barbera,  unul dintre cei mai pasionaţi exegeţi ai fenomenului muzical, cu un bogat bagaj de cunoştinţe într-ale sunetelor şi nu numai, cu o experienţă de 20 de ani în studiouri şi concerte, alături de artişti valoroşi, ne va face o prezentare atractivă, documentată şi prietenoasă a acestei legi a ritmului, vorbind despre propriile sale metode de abordare muzicală şi despre multitudinea de instrumente pe care le foloseşte, cu exemplificări, discuţii şi concluzii  Modul sau de a-şi împărţi această bucurie combină echilibrat erudiţia, experienţă şi umorul, oferind celor prezenţi multă informaţie, dar şi un plus de siguranţă în ceea ce priveşte modul de a percepe muzică autentică”, se arată în comunicat.

 

‘Berti Barbera, născut în ianuarie 1972 la Rădăuți, este un actor, cântăreț, compozitor și prezentator de televiziune.

A studiat școala generală și liceul în localitatea natală. A fost pasionat de muzică încă din copilărie, când a luat primele studii muzicale la Casa Pionierilor. În timpul liceului, a înființat prima sa trupă, cu numele Boltz.

 

În anul 1990 a plecat la Bucuresti pentru a urma cursurile Academiei de Arte, Facultatea de Actorie, pe care a absolvit-o în 1995. Încă din facultate, a participat la numeroase proiecte muzicale și teatrale.

 

Între anii 2003 și 2008, a devenit foarte cunoscut ca prezentatorul emisiunii „Taverna” de la TVR, împreună cu Iulian Vrabete, fost membru al trupei Holograf. Această emisiune a avut ca scop promovarea muzicii de calitate și a muzicienilor de valoare, dar mai puțin cunoscuți. A mai prezentat emisiunea “Nopți Albe de lângă Biserica Neagră”, în cadrul festivalului “Cerbul de Aur” din 1997. A fost realizator al emisiunii “Oglinda Sunetului”, difuzată pe programul Radio Romania Tineret si “Jazzy Hour” de la Radio Romania Muzical.

 

A publicat articole de specialitate în diverse publicații de presă: “Stage Pass”, “Musical Report”, “Art&Roll”, “Revista Radio”, “Playboy” , “Sunete”etc. Realizator al unor interviuri televizate cu nume importante ale scenei muzicale mondiale precum Metallica, Yes, Steve Vai, Ian Anderson (Jethro Tull) Jim Kerr (Simple Minds), Pink, Lee Konitz, Long John Hunter, Christian Ancher Gron etc.

A fost solist vocal al grupului Voltaj ’88 în perioada 1994 – 1997. A participat ca invitat pe albumele și în spectacolele formațiilor Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Talisman, Phoenix, precum și ale soliștilor Silvia Dumitrescu, Cătălin Târcolea, Ilie Stepan , Ștefan Bănică Jr., Analia Selis etc.

 

Din 1996, devine solist vocal și fondator al grupului Blue’s Convention, alături de Florin Ochescu.

 

A mai avut colaborări alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Decebal Bădilă, Marius Popp, Ion Baciu Jr., Nightlosers, Corneliu Stroe, Sorin Romanescu, Black Cat, Quo Vadis, Big Mamou precum și întâlniri tip “jam session” cu Larry Coryell si The Bluesbreakers.

 

A realizat ilustrația muzicală la spectacolul “Eu dacă vreau să fluier, fluier”, în regia lui Sorin Misiriantu.


Intră acum și în grupul de